На Хмельниччині військовий викрав з частини понад 120 різних деталей до авіаційної техніки

Чоловік впродовж тривалого часу викрадав зі складів різні деталі та продавав на державні підприємства та за кордон
На Хмельниччині військовий викрав з частини понад 120 різних деталей до авіаційної техніки
1 Червня 2021, 15:21
читать на русском

У Хмельницькій області Служба безпеки України блокували викрадення і реалізацію військового майна. Організатори діяли на замовлення комерційних структур, які продавали продукцію на державні підприємства оборонно-промислового комплексу та за кордон.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що військовослужбовець однієї з військових частин Міноборони України впродовж тривалого часу викрадав зі складів комплектувальні до військової авіаційної техніки. Продукцію він передавав спільникам для збуту замовникам.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили і вилучили майже 120 виробів, підготовлених до відправки замовникам. Серед них:

  • блоки до радіолокатора переднього огляду "Оріон-А" (входить до складу прицільно-навігаційного комплексу ПНС-24 "Пума", що встановлюється на літаки Су-24);
  • блоки до цифрового радіолокаційного комплексу "Орбіта", (входить до ПНС-24 "Пума", що встановлюється на літак Су-24);
  • блоки до станції запобігання опромінювання літака ракетами Л-006 "Липа";
  • комплект випромінювача "ДІСС-7";
  • насоси і компоненти до них паливної системи двигунів типу АЛ-21Ф літаків Су-24М (МР) та МіГ-23Б.

Крадію повідомили про підозру за ст. 191 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Встановлюються всі особи, причетні до вчинення незаконних дій.

Нагадаємо, що у Львівській області Служба безпеки України заблокувала корупційну схему з незаконного відчуження земель державного лісового фонду. Комерсанти встигли "продати" лісових ділянок на майже 200 млн грн.

Читайте також

1