Кулеба заявив, що Україна не боїться Росії

Росія значно наростила кількість військової техніки біля кордонів України
Важливо
Кулеба заявив, що Україна не боїться Росії
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
15 Квітня 2021, 12:27
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не боїться Росії, навіть коли РФ стягує свої війська до наших кордонів.

Про це на спільній пресконференції міністрів закордонних справ України, Естонії, Латвії та Литви заявив Кулеба (досьє Дмитра Кулеби).

За його словами, Росія значно наростила кількість військової техніки біля кордонів України. Але міністр заявив, що Україна не боїться її: "Не дочекаєтеся, ми не боїмося".

Також у Міністерстві закордонних справ України назвали "червону лінію" країни. Кулеба сподівається, що дипломатичні заходи допоможуть запобігти цій ситуації.

Червона лінія України - це державний кордон. Якщо РФ перетинає кордон, тоді вона має понести наслідки, - сказав глава МЗС України.

Кулеба наголосив, що Україна направляє всі дії на те, щоб демотивувати РФ до загострення ситуації.


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також

1