Деяке медобладнання, яке вкрали окупанти в Україні, вдасться заблокувати у РФ

Кисневі концентратори і ШВЛ все ж працюватимуть, а ось томографи і апарати МРТ - ні
Деяке медобладнання, яке вкрали окупанти в Україні, вдасться заблокувати у РФ
Апарат МРТ / Фото: ito.gov.ua
5 Травня 2022, 14:07
читать на русском

Російські окупанти вкрали з українських лікарень на тимчасово окупованих територіях медичне обладнання. На щастя, частину можна буде заблокувати, тому воно не послужить ворогу.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у прямому ефірі спільного інформаційного марафону.

За його словами, окупанти нещадно обкрадають медичні заклади. Вивозять всіляке обладнання, зокрема те, яке закуповувалось у пік коронавірусу.

Якщо вони раніше просто руйнували лікарні, сьогодні обкрадають, що залишилось незруйноване, - зазначив він.

Радуцький додав, що заблокувати роботу обладнання, як це зробили зі вкраденими комбайнами, можна, але це лише деяке, як апарати МРТ і комп'ютерні томографи. А от кисневі концентратори і ШВЛ все ж працюватимуть.

Він висловив припущення, що для людей, для яких в дивину туалети в будинку та асфальт у селах, такі прилади прослужать недовго. Оскільки просто не знайдеться майстрів, які їх зможуть лагодити у разі поломки.

Нагадаємо, що у Маріуполі російські окупанти викрали вцілілі апарати ШВЛ, які необхідні тяжкохворим ковід-пацієнтам, та вивозять їх до росії.

Читайте також

1