Деякі чоловіки зможуть демобілізуватися: Рада ухвалила законопроєкт

За - 331 голос
Головне
Деякі чоловіки зможуть демобілізуватися: Рада ухвалила законопроєкт
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
20 Вересня 2022, 16:28
читать на русском

Чоловіки, у яких з'явилася третя дитина під час військової служби, мають право на демобілізацію.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

Рада прийняла мій законопроєкт, який передбачає, що батьки, у яких третя дитина народилася під час військової служби, мають право на демобілізацію. Співавторами стали народні депутати Костенко (Роман Костенко) та Рахманін (Сергій Рахманін), - сказав Олексій Гончаренко.

За - 331 голос.

Ті чоловіки, які мають на утриманні трьох дітей – не підлягають мобілізації. Але якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього – раніше він не мав права на демобілізацію. У перші дні повномасштабного вторгнення багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Вони мали право призиватись за власним бажанням, але на практиці це працювало не всюди. А деякі, розуміючи колосальну небезпеку, яка нависла над державою, свідомо відмовились від відстрочки – і теж мобілізувались, - пояснив він.

Гончаренко зазначив, що такі чоловіки вже можуть повертатися до своєї багатодітної родини.

Таким чином військовий матиме право на демобілізацію, якщо під час служби народилася ще одна дитина або за сімейними обставинами потрібно повернутися додому.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо звільнення від призову під час мобілізації вихователів у дитсадках та тренерів у спортивних секціях.

Читайте також

1