Директора Київського метрополітену Віктора Брагінського відсторонили від роботи

Причиною відсторонення стало журналістське розслідування про шикарне життя Брагінського
Головне
Директора Київського метрополітену Віктора Брагінського відсторонили від роботи
Віктор Брагінський
15 Березня 2024, 10:35
читать на русском

Директор "Київського метрополітену" Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків після скандального розслідування журналістів. Він перебуває на посаді майже 10 років.

Про це вчора пізно увечері повідомив у Telegram міський голова Києва Віталій Кличко.

"Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене… Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення", - написав Кличко.

Він зазначив, що далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus.Info, мають займатися правоохоронні органи.

"З філософського: всім в душу не заглянеш. Але, коли тобі брешуть в очі, а за спиною дістають кроликів з капелюха, - виглядає це надто погано. І не тільки стосовно мене особисто, а стосовно киян", - додав мер.

Учора ж, 14 березня, з’явилося розслідування Bihus.Info, в якому журналісти розглянули дороге майно родини директора КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського.

Журналісти розібрали декларації чиновника та порахували нове майно його рідних. У результаті з'ясувалося, що його мама-пенсіонерка купує дорогі квартири, сестра купує землю за величезними цінами, а "колишня" дружина-мільйонерка будує дачу в Козині.

Окрім того, розбудовою столичного метрополітену активно займаються близькі люди самого Брагінського.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також

1