Влітку 2024 року у Києві закриють на ремонт ще дві станції метро

Ремонтуватимуть станції "Почайна" та "Тараса Шевченка"
Влітку 2024 року у Києві закриють на ремонт ще дві станції метро
Станція метро “Святошин” (Фото: КМДА)
16 Грудня 2023, 16:42
читать на русском

Київський метрополітен повідомляє, що влітку на ремонт закриють станції метро "Почайна" та "Тараса Шевченка".

За словами начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, ремонт тунелю між цими станціями буде швидше, ніж на перегоні "Деміївська" - "Либідська".

"Ми лише розробляємо проект, який потрібно буде реалізувати. Зараз я не можу сказати, скільки це буде коштувати, яким методом ми ремонтуватимемо і скільки часу це займе, тому що проект ще не розроблений", - зазначив Брагінський.

Активісти опублікували відео з перегону "Почайна" - "Тараса Шевченка", на якому помітні протікання на стінах.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на півроку руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Нагадаємо, на тлі закриття шести станцій "синьої" гілки метро у Києві переорганізують дорожній рух на найбільш завантажених відрізках доріг.

У Києві 13 грудня запустили "човниковий" рух поїздів метро на Оболонсько-Теремківській лінії на ділянках закритих на ремонт станцій. Оприлюднено розклад руху у підземці, його можна дізнатися тут.

Читайте також