До кінця літа: Кличко розповів, коли планують відновити повноцінний рух синьою гілкою метро

Фахівці намагатимуться завершити ремонт пошкодженої ділянки метро протягом шести місяців
Важливо
До кінця літа: Кличко розповів, коли планують відновити повноцінний рух синьою гілкою метро
Київське метро
8 Лютого 2024, 10:01
читать на русском

Рух метрополітену, зокрема на пошкодженій ділянці синьої гілки між станціями "Деміївська" та "Либідська", мають відновити до кінця літа цього року.

Про це сказав мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ".

За його словами, "фахівці докладають максимум зусиль", щоб завершити ремонт пошкодженої ділянки протягом шести місяців. Мер Києва також розповів, що експерти вже надали попередні висновки причин аварійного стану тунелів.

"Експерти говорять про помилкові проєктні рішення та неякісні будівельно-монтажні роботи зі спорудження конструкції тунелю цієї ділянки. Експертне дослідження триває. Остаточні висновки буде надано після розробки котловану та обстеження й експертизи тунелю ззовні", – сказав Кличко.

Він зазначив, що ця ділянка тунелю проходить у надскладних гідрогеологічних умовах: ґрунти дуже водонасичені, з шаром торфу, дрібного і середнього піску.

Кличко додав, що договори на виконання відновлювальних робіт уже підписали.

"Проєктна документація буде надана на експертизу до 12 лютого. Експертиза триватиме 3-4 тижні. Але буде остаточно визначено вартість та уточнено терміни виконання робіт. Одразу після затвердження проєкту розпочнемо основні відновлювальні будівельні роботи", – сказав мер Києва.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також

1