Закриті ділянки синьої гілки київського метро можуть відкрити через два-три роки - експерт

Ситуація в київському метро виявилася плачевною
Важливо
Закриті ділянки синьої гілки київського метро можуть відкрити через два-три роки - експерт
Метрополітен Фото: Парламент.UA
11 Січня 2024, 18:50
читать на русском

Аварійний тунель київського метрополітену між станціями "Деміївська" та "Либідська", який був екстрено закритий через підтоплення та виникнення тріщин, можуть відкрити через кілька років. Тут вода продовжує потрапляти в тунель, і тому просто відремонтувати його не вийде.

Про це заявив голова та засновник Офісу Трансформації Максим Бахматов в ефірі телемарафону.

За його словами, не варто сподіватися на швидке відновлення руху на цій ділянці метрополітену.

Як виявилося, проблеми в київському метро накопичувалися роками і перегінний тунель між "Деміївською" та "Либідською" з часом став повністю непридатним для руху вагонів. Тому на цій ділянці будуть будувати новий тунель і ці роботи можуть розтягнутися на роки.

"Три роки, два роки, може п’ять років будуть будувати новий тунель. Цей тунель аварійний і його не зможуть відремонтувати, будуть будувати новий", — розповів Максим Бахматов.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також

1