Які послуги доступні киянам у метро під час повітряних тривог

В укритті пасажири можуть скористатися ковдрами, на 19 станціях можна зарядити телефони
Які послуги доступні киянам у метро під час повітряних тривог
Метро, повітряна тривога
4 Січня 2024, 21:50
читать на русском

Всі станції київського метро під час повітряних тривог працюють як укриття. В укритті пасажири можуть скористатися ковдрами, на 19 станціях можна зарядити телефони, а мобільний зв'язок забезпечують українські мобільні оператори.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник КП "Київський Метрополітен" Віктор Брагінський.

Всі станції метро в Києві без жодних змін працюють як укриття з виконанням передбачених функцій. Там забезпечують безпечне перебування та захист цивільного населення у випадку оголошення повітряних тривог, відзначив голова КП "Київський метрополітен".

"Метро працює і як транспорт, і як укриття у цілодобовому режимі. Якщо в Києві оголошують сигнал повітряної тривоги, то 46 підземних станцій Київського метрополітену переходять в режим укриття, рух електропоїздів і перевезення пасажирів продовжуються, за виключенням відкритих дільниць ліній", – пояснив він.

Всіх, хто укривається під час повітряних тривог в Києві на станціях метро, забезпечують електроенергією, водою.

"Також на станціях передбачені санітарні вузли, на станціях визначені місця з фонтанчиками з водою. На станціях в наявності розкладні стільчики, модульні лавки, ковдри та матраци, які люди можуть використовувати для більш комфортного перебування на станціях під час укриття", – додав Віктор Брагінський.

Крім цього, на всіх станціях метрополітену є інтернет-зв’язок 4G. Його забезпечують оператори мобільного зв’язку.

На 19 станціях метро в Києві облаштовано точки з USB-зарядками, де доступна можливість підзарядити мобільні телефони та інші гаджети.

Нагадаємо, 8 грудня КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

Читайте також