Дива українських тендерів: комунальники захопленого Сєвєродонецька закупили міської техніки на 38 мільйонів гривень

Тендер провело комунальне підприємство "Сєвєродонецьке тролейбусне управління"
Дива українських тендерів: комунальники захопленого Сєвєродонецька закупили міської техніки на 38 мільйонів гривень
Тролейбус (Фото: pexels)
1 Вересня 2023, 18:41

Українські комунальники захопленого Сєвєродонецька закупили міської техніки на 38 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані в системі Прозоро.

Тендер провело комунальне підприємство "Сєвєродонецьке тролейбусне управління". Воно закупило два самоскиди, дві комбіновані дорожні машини, комбіновану машину-автоцистерну і каналопромивну машину на шасі Foton.

Тендер виграло підприємство "Кобальт", інших претендентів не було. Договір передбачає аванс у розмірі 20%.

Навіть у системі Прозоро анонімний коментатор засудив цю угоду.

"Те, що ви робите, купуючи машини для фактично неіснуючого підприємства комунальні машини на 1 млн євро — це справжнє мародерство. Інформація про цю закупівлю обов'язково буде подана на розгляд компетентних органів", – написав користувач у питаннях процедури.

Після підписання договору громадянка Наталія Подосіннікова подала звернення до Держаудитслужби з вимогою зупинити закупівлю, повідомляє проєкт "Наші гроші". ГАСІ поки що не відповіла.

Як відомо, Сєвєродонецьк Луганської області окуповано з червня 2022 року. Це перший тендер тролейбусного управління з того часу.

Нагадаємо, народний депутат України Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі повідомив, що на окуповану Запорізьку атомну станцію торік у вересні закупили майже 300 тисяч пар рукавичок. Загалом згідно з даними Prozorro на Запорізьку АЕС вже після початку повномасштабної війни було оголошено тендерів на 566 млн грн. Серед "цікавинок" - закупівля 3021 пари взуття на 3 мільйони гривень за завищеними цінами, а також скасовані тендери на картоплю по 32 та борошно по 28 гривень за кілограм.

Читайте також