Дива українських тендерів: на окуповану ЗАЕС закупили понад три тисячі пар черевиків

Туди ж планували закупити картоплю по 32 грн і борошно - по 28 грн за кілограм
Головне
Дива українських тендерів: на окуповану ЗАЕС закупили понад три тисячі пар черевиків
ЗАЕС
8 Серпня 2023, 17:49
читать на русском

Нардеп Ярослав Железняк проаналізував закупівлі "Енергоатому" і знайшов цікаву інформацію. Згідно з даними Prozorro на Запорізьку АЕС вже після початку повномасштабної війни було оголошено тендерів на 566 млн грн.

Про це нардеп повідомив у своєму телеграм-каналі.

"Не буду коментувати самі тендери: там є, наприклад картопля за 32 грн/ кг (не відбувся тендер) або борошно за 28 грн/ кг (що удвічі дорожче)…. Просто цікаво як ми контролюємо, що там все ок з закупівлями… Вирішив ще покопатися у цінах закупівлі на ЗАЕС після окупації і знайшов простий тендер на 3 млн грн (який відбувся): на закупівлю 3021 пар черевиків.

Зайшов на договір, два типи черевиків:
1) черевики шкіряні закуплені за 1020 грн з ПДВ
2) черевики шкіряні утеплені за 1140 грн з ПДВ

Оскільки виробник відомий, то спокійно обидві позиції забив у інтернеті і теж саме продається за 475 грн у Епіцентрі (а в тендері 1020 грн) і за утеплені 630 грн (а в тендері вже 1140 грн)…. Ну коефіцієнт корупції виходить в 2 рази??", - написав нардеп.

Нагадаємо, Голова фракції Слуги народу у Верховній Раді Давид Арахамія звернувся до мерів українських міст і місцевих чиновників із попередженням на тлі проведення дивних держзакупівель і некритичних ремонтів.

Читайте також

1