У "Слузі народу" попередили місцевих чиновників про недоцільність дорогих закупівель під час війни

Суспільство досі обговорює скандали з овочерізками та барабанами для бомбосховищ
Головне
У "Слузі народу" попередили місцевих чиновників про недоцільність дорогих закупівель під час війни
Давид Арахамія / Фото: Telegram
17 Липня 2023, 19:49
читать на русском

Голова фракції Слуги народу у Верховній Раді Давид Арахамія звернувся до мерів українських міст і місцевих чиновників із попередженням на тлі проведення дивних держзакупівель і некритичних ремонтів.

У своєму Telegram він підкреслив, що в суспільстві вже назріває невдоволення такими діями.

"Пов'язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель. Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладення бруківки там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, а ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє", — зазначив нардеп.

За його словами, з фронту вже отримують сигнали від військових.

"Наші захисники просто шоковані цими новинами", — додав Арахамія.

Він розповів, що в Раді активно обговорюють ідею обмеження розпорядження бюджетними коштами. Арахамія припустив, що це спричинить звинувачення в «нападі на децентралізацію».

"Ось чому я вирішив опублікувати цей пост. Вважайте це останнім попередженням. Якщо ви не зупинитеся, не припините витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що ніяк не наближаєте нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану", — резюмував нардеп.

Нагадаємо, Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Після скандалу барабани замінили на 500 наборів конструкторів на 900 тисяч гривень. Раніше тут закупили в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень.

А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Читайте також

1