Дніпро, Харків та Одеса: де в Україні найчастіше вчиняють самогубства

Найгіршою статистика суїцидів є у Дніпропетровській області
Дніпро, Харків та Одеса: де в Україні найчастіше вчиняють самогубства
Самогубство (Фото: pexels)
29 Січня 2021, 20:05
читать на русском

У 2020 році в Україні сталося 7654 самогубства, у трійці регіонів - "лідерів" – Дніпропетровська, Харківська та Одеська області.

Про статистику самогубств повідомило видання chas.news, посилаючись на інформацію Міністерства внутрішніх справ України.

Найбільша кількість самогубств у 2020 році зареєстровано на території Дніпропетровської області — 745 випадків. До трійки "лідерів" також увійшли Харківська (597) і Одеська (523) області. Найменше накладали на себе руки жителі Тернопільщини — 108, Буковини -111 та Рівненщини – 154 випадки.

У Києві заподіяли собі смерть 356 осіб, ще 461  - в Київській області.

Проти 2019 року (7730 випадків) кількість самогубств в Україні зросла. Загальна кількість суїцидів збільшилася в Запорізькій, Київській, Житомирській, Сумській, Херсонській, Миколаївській, Івано-франківській, Луганській, Закарпатській, Чернігівській, Рівненській та Чернівецькій областях.

На думку психологів, загальний відсоток таких смертей збільшився через моральний тиск на ґрунті пандемії коронавірусу, карантину та економічних негараздів. Картина, подібна до України, нині спостерігається у більшості країн світу в період глобальних обмежень.

Читайте також

Нагадаємо, за минулий рік в Україні сталося 168 107 ДТП, у яких загинула 3541 людина та 31 974 були травмовані.  Основними причинами ДТП із загиблими та/або травмованими, які були скоєні протягом 2020 року, є:

  • перевищення безпечної та встановленої швидкості руху;
  • порушення правил маневрування;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів;
  • недотримання дистанції.