До 30 років тюрми: екснардепа Деркача звинуватили у фінансових махінаціях в США

Колишній український нардеп незаконно скуповував квартири у Беверлі-Хіллз
Головне
До 30 років тюрми: екснардепа Деркача звинуватили у фінансових махінаціях в США
Андрій Деркач
8 Грудня 2022, 12:12
читать на русском

Федеральний суд Східного округу Нью-Йорка в Брукліні виніс обвинувальний акт щодо екснардепа України Андрія Деркача, якого звинувачують у низці фінансових махінацій, зокрема обході санкцій. Йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

Про це повідомляє  ABC.

Звинувачення включає: змову з метою порушення санкцій, банківського шахрайства та відмивання грошей.

Як стверджується в обвинувальному висновку, починаючи з 2013 року, Деркач зі спільником розробив схему придбання та утримання двох елітних кондомініумів у районі Беверлі-Хіллз, приховуючи свою участь у транзакціях від американських фінансових установ.

Деркач скористався послугами корпоративного номінального власника, багаторівневою структурою підставних компаній у Каліфорнії, а також численними банківськими та брокерськими рахунками США.

Через них він переказав номінальному власнику кондомініумів приблизно 3,92 млн доларів США з закордонних рахунків у Латвії та Швейцарії, які належали компаніям, зареєстрованим на Британських Віргінських островах.

Потім ці гроші були використані для виплати 3,2 мільйона доларів США готівкою на ім'я юридичної особи, створеної номінальним власником, а решту - покладено на брокерський рахунок, відкритий на користь Деркача, та використано для оплати витрат кондомініуму, зокрема податків та комунальних послуг.

Паралельно з розслідуванням дій Деркача було розпочато процедуру громадянської конфіскації з метою арешту кондомініумів та залишків коштів на брокерських та банківських рахунках у США, які він контролює.

Нагадаємо, у серпні минулого року Рада національної безпеки й оборони України затвердила повний пакет санкцій проти народного депутата Андрія Деркача, а також головного редактора видання "Страна" Гужви Ігоря та проросійського блогера Анатолія Шарія з дружиною.

У червні цього року Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ (відомого, як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України. До неї входив народний депутат Андрій Деркач.

Читайте також

1