До Києва приїхав президент США Джо Байден (оновлюється)

Після приїзду президента США було оголошено повітряну тривогу
Головне
До Києва приїхав президент США Джо Байден (оновлюється)
20 Лютого 2023, 13:24
читать на русском

Президент США Джо Байден 20 лютого прибув до Києва з неоголошеним візитом і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент України зустрів високого гостя на ґанку Маріїнського палацу в центрі столиці. Після представлення членів української та американської делегацій президенти України та США поспілкувалися у форматі віч-на-віч, повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський зазначив, що візит Байдена є надзвичайно важливим сигналом підтримки для України та українців.

"Дуже вам дякую, пане президенте. Це значущий момент підтримки для України", – сказав він.

Президент України зазначив, що говоритиме з президентом США про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає сьогодні надзвичайно важкі часи.

"Що ми маємо зробити, щоб зупинити війну, щоб мати успіх у цій війні, зробити Україну ще сильнішою, та як перемогти цього року", – розповів він.

Зі свого боку Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави.

"Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії", – зазначив лідер Сполучених Штатів.

У Мережі також з'явилися кадри, на яких Джо Байден у Києві на Михайлівській площі. Журналісти повідомляють, що Байден вшанував загиблих захисників України.

Новина доповнюється...

Читайте також

1