До Києва з небезпечних регіонів переїхало понад 60 тисяч людей

У столиці прихисток знайшли для 9600 дітей
До Києва з небезпечних регіонів переїхало понад 60 тисяч людей
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
7 Червня 2022, 13:57
читать на русском

У Києві вже зареєстровано близько 66 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які залишили домівки через війну.

Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, серед тих, хто знайшов прихисток у столиці, понад 9600 дітей.

У столиці найбільше переміщених осіб із Донецької, Луганської та Київської областей. Зокрема, з Маріуполя переселилися близько 15 тисяч осіб. Найбільше переселенців зареєстровано в Святошинському, Деснянському та Дарницькому районах, – розповів він.

Поворозник  нагадав, що у столиці вимушені переселенці можуть отримати психологічну та юридичну допомогу в міських хабах "VcentriHub".

Серед послуг: консультація психолога, юридична консультація, курси цифрової грамотності для людей літнього віку тощо.

Також у хабах щодня проводять заняття з домедичної допомоги, навчання діям при хімічній та ядерній загрозі, правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами.

За підтримки міської влади у Києві відкрито гуманітарний центр всебічної допомоги "ЯМаріуполь". Його діяльність спрямована на допомогу переселенцям з Маріуполя. Тут вони можуть отримати психологічну та юридичну допомогу, допомогу в пошуках роботи, відновити документи. Крім того, у центрі працюють дитячі кімнати, де можна отримати дитяче харчування та необхідні для дітей речі, – додав представник КМДА.

Раніше повідомлялося, що мешканці Києва які надали житло вимушеним переселенцям, можуть отримати компенсацію від держави.

Нагадаємо, що українці, які вимушено переїхали з власних осель через активні бойові дії, отримають по дві або три тисячі гривень допомоги на проживання.