До кінця року очікується декілька етапів підвищення пенсій - Мінсоцполітики

У бюджеті на 2023 рік на пенсійне забезпечення передбачено 233 млрд грн
Головне
До кінця року очікується декілька етапів підвищення пенсій - Мінсоцполітики
Пенсіонери, пенсійне посвідчення Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5617
29 Вересня 2022, 21:15
читать на русском

З 1 жовтня очікується підвищення пенсій за віком для непрацюючих людей через перерахунок мінімальної зарплати. Тоді як з 1 грудня зростуть пенсії через зміну прожиткового мінімуму.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час телемарафону.

Минулого року ми планували кілька етапів підвищення пенсійного забезпечення, і з 1 жовтня відбудуться перерахунки, пов'язані зі зростанням мінімальної заробітної плати – збільшується мінімальна пенсія за віком для непрацюючих людей, які досягли 65 років, мають повний страховий стаж, а також для інших категорій. Наступний етап цього року передбачений з 1 грудня, коли збільшиться прожитковий мінімум, - сказав Віталій Музиченко.

Він зазначив, що у 2023 році підвищень пенсій не очікується.

На жаль, на наступний рік ми говоримо про те, що це буде бюджет, який передбачає повноцінне і в першу чергу фінансування армії, безпеки та оборони – це пріоритет №1. Але пріоритет №2 це все-таки соціальні виплати, - пояснив Музиченко.

Таким чином загальний бюджет соціальних видатків на 2023 рік становить майже 800 млрд грн, з яких 233 млрд грн підуть на пенсійне забезпечення.

Якщо говорити в цілому, підвищення соціальних стандартів, яке планується на наступний рік, то рік до року це складе 5,4%. Звичайно, це дуже мало, але це те, що ми можемо собі дозволити. Бюджет на наступний рік формується в тій ситуації, яку ми розуміємо. Якщо будуть зміни-зміни на фронті, у військовому плані, в соціально-економічному плані, то, звичайно, в пріоритет ми будемо закладати подальше зростання доходів населення, - додав він.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді попередили, що не всі українці можуть отримати пенсію на картку.

Читайте також

1