До КСУ надійшло звернення від аграрних асоціацій щодо земельної реформи

Оскільки закон про обіг земель не відповідає за своїм змістом
До КСУ надійшло звернення від аграрних асоціацій щодо земельної реформи
Українська земля (фото: з відкритих джерел)
8 Листопада 2020, 07:02
читать на русском

До Конституційного Суду України надійшло звернення аграрних асоціацій, профспілок, політичних об’єднань та громадських організацій щодо земельної реформи.

Про це інформує сайт КСУ.

Звернення зареєстровано в Секретаріаті Конституційного Суду.

У заяві зазначено, що Закон про обіг земель, прийнятий Верховною Радою 31 березня 2020 року, не відповідає за своїм змістом та характером національним інтересам та потребам України як незалежної та суверенної держави.

Ми переконані, що Україні потрібна виважена земельна реформа, яка спроможна забезпечити добробут кожного громадянина нашої держави, сприятиме економічному розвитку, всебічному піднесенню нашої країни на міжнародній арені та відповідатиме національним інтересам, – заявили підписанти заяви.

Вони додають, що земельна реформа має проводитись винятково на конституційних засадах і в конституційний спосіб.

Читайте також

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав указ про передачу землі сільськогосподарського значення з державної у комунальну власність. З 26 жовтня новостворені громади отримали землі в комунальну власність і можуть використовувати кошти від землекористування для власного розвитку і добробуту.

Конституційний Суд України відклав розгляд рішення щодо тлумачення норм Конституції щодо права власності на землю. Засідання мало відбутися 2 листопада у закритому режимі.

1