До мінус 27 градусів морозів похолоднішає в Україні

Після Водохреща в країні очікують відлигу
До мінус 27 градусів морозів похолоднішає в Україні
Погода, мороз Фото: Парламент.UA
17 Січня 2021, 15:01
читать на русском

Синоптики розповіли, якої погоди очікувати українцям найближчими дням та попередили про похолодання до мінус 27 градусів.

У гідрометцентрі повідомляють, що 18 січня на сході країни очікується невеликий сніг, а на решті території без опадів. На дорогах України спостерігатиметься ожеледиця. Морози збережуться, в окремих областях вони подужчають до позначок за мінус 20 градусів.

погода на 18 січня

погода на 18 січня Фото: Укргідрометцентр

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці, Україна 18-го січня все ще буде огорнута морозами.

Найближчої ночі в більшості наших областей градуси кусатимуть й щипатимуть пристойними "мінусами" - переважно -16-23 градуси, місцями -22-27 градусів. Вдень на Голодну кутю, на Святвечір, передбачається -9-14 градусів, - повідомила вона.


У південній частині України та на південному заході вночі очікується -10-15 градусів, вдень -6-12 градусів. Снігу великого не буде завтра, опади хіба що можливі в Криму та Приазов'ї, на Заході та Півночі.

Читайте також

У Києві 18-го січня - без істотних опадів, проте сонця поменшає, прикриє столицю хмарами й тому може десь заявитися невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Найближчої ночі -15-18 градусів, вдень -12-15 градусів, ввечері, на Святвечір до -17 градусів.

На Водохреще морози ще домінуватимуть в Україні, проте тепле повітря почне вже відтісняти низькі градуси і в західних областях України почнеться послаблення морозів. 20-го січня потепління пошириться східніше, а 21-го січня, у четвер, значну частину України охопить відлига і з'явиться багато "плюсів". Почне танути сніг, каша буде і під ногами, і в голові від таких стрибків температури повітря та атмосферного тиску, - каже Діденко.

Синоптики звертаються до мешканців України з проханням одягатися тепло та без нагальної потреби не покидати свої теплі домівки.