Рятувальники витягають із заметів автівки та попереджають про сильні морози

Холодна погода утримається ще як мінімум три дні
Рятувальники витягають із заметів автівки та попереджають про сильні морози
Рятувальники підключають генератор (Фото: ДСНС)
16 Січня 2021, 11:59
читать на русском

Рятувальники ДСНС України витягають з кюветів та кучугур снігу автомобілі і просять утриматися від поїздок через ожеледь і сильні морози.

Про це повідомили в ДСНС України.

Зокрема, рятувальники Волині двічі виїжджали для надання допомоги водіям: за допомогою потужного тягача на шасі МАЗ надали допомогу водію вантажівки, який не зміг розвернутись в селі Княгининок Луцького району, а пожежним автомобілем витягнули із замету автомобіль в с. Мищів Іваничівського району.

На Хмельниччині рятувальники допомогли водієві на вантажівці DAF, що не зміг подолати крутий засніжений підйом, внаслідок чого автомобіль розвернуло, та він заблокував проїзд. Сталося це на автодорозі поблизу селища Греченці Летичівського району.

Крім того, на Київщині рятувальники забезпечили електроенергією котельню, яка обігріває мікрорайон Обухова, де мешканці трьох житлових дев’ятиповерхових будинків із загальною кількістю 750 квартир залишилися без світла і тепла.

На Дніпропетровщині, а саме у  м. Покров, вулиця Курчатова, рятувальники встановили генератор для подальшого тимчасового підключення електропостачання у дитсадку, де у зв’язку виходу з ладу трансформатору сталось відключення електроенергії.

У ДСНС наголосили на суттєвому зниженні температури: вночі до 12-18° морозу, в північних областях місцями до 21° морозу, вдень до 10-16° морозу. 17-18 січня холодна погода утримається.

Також за інформацією Укргідрометцентру 16 січня на дорогах України ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий).

Через складні погодні умови рятувальники просять українців не планувати поїздок та утриматися від виходу з дому без нагальної потреби.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві під час холодів, що синоптики прогнозують найближчими днями, працюватимуть 32 теплопункти в усіх районах міста. Пункти обігріву населення будуть функціонувати відповідно до погодних умов.

1