Українців попередили про сильні морози та дали поради, як одягатися

В Україні температура повітря опускатиметься до 21 градусу
Важливо
Українців попередили про сильні морози та дали поради, як одягатися
погода Фото: Max Avans з Pexels
15 Січня 2021, 10:53
читать на русском

Значне похолодання прогнозують синоптики в Україні, в окремих областях вночі температура повітря опускатиметься до 21 градусу морозу.

За даними Укргідрометцентру, 15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12-18 градусів морозу, місцями в північних областях температура повітря опуститься до 21 морозу, вдень до 10-16 градусів. 17-18 січня холодна погода утримається.

По Києву 15-16 січня також очікується значне зниження температури: вночі до 13-18 градусів морозу, вдень до 11-15. У наступні дні  (17-18 січня) холодна погода утримається.

Читайте також

Мешканці Київської області також відчують справжню зимову погоду: 15-16 січня очікується значне зниження температури місцями до 21 градуса. Вдень температура повітря становитиме 11-16 градусів.

Центр громадського здоров’я України (ЦГЗУ) опублікував поради, як вберегтися від морозів.

Аби зберегти здоров’я взимку, українцям радять вдягатися багатошарово:

  •  нижній шар - білизна (спідня білизна, колготки, шкарпетки, термобілизна);
  • середній шар - светр, кофта тощо;
  • верхній одяг - куртка, штани, шарф, шапка, рукавички.

Що більше шарів одягу — то тепліше. Обирайте одяг із натуральних чи спеціальних матеріалів. Одяг не обов’язково має бути грубим та сковувати рухи, головне — багатошаровість і просторість: між різними одежинами утворюється повітряний прошарок, який утримуватиме тепло. Не залишайте відкритими кінцівки та голову: через долоні та оголену голову ви втрачаєте чимало тепла і можете захворіти, - кажуть у ЦГЗУ.

Нагадаємо, уряд України через сильні морози розгорнув мережу пунктів обігріву у всіх областях.

1