Холод в Україні: у всіх областях розгорнуть мережу пунктів обігріву

15-16 січня буде істотне зниження температури повітря
Важливо
Холод в Україні: у всіх областях розгорнуть мережу пунктів обігріву
Снігопад (фото: АР)
14 Січня 2021, 13:56
читать на русском

Уряд України розгорне мережу пунктів обігріву у всіх областях через сильні морози, які мають вдарити країною уже завтра.

Про це повідомляє пресслужба уряду, посилаючись на результати засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За участю органів місцевого самоврядування в регіонах повинна працювати снігоочисна та посипочна техніка. Також в місцях обігріву, які мають розгорнути по всій країні, мають бути продукти, одноразовий посуд, паливо та інші предмети першої необхідності.

Читайте також

Водночас соціальні служби повинні активізувати роботу щодо надання допомоги незахищеним верствам населення, щоб не допустити їх обмороження та загибелі, - зазначається у рішенні.

Міненерго та місцева влада повинні забезпечити безперебійну роботу електро-, тепло- та газопостачання населених пунктів та потенційно небезпечних об’єктів.

Нагадаємо, що 14 січня через погіршення погодних умов на дорогах України утворилися снігові намети та ожеледиця. Рятувальникам довелося допомагати водіям на складних ділянках доріг. Упродовж минулої доби, 13 січня, до рятувальників за допомогою зверталися водії у різних регіонах України.

1