До складу ВР увійдуть двоє нових народних депутатів: ЦВК погодила результати довиборів

Народним депутатом, зокрема, став колишній голова Херсонської ОДА
Головне
До складу ВР увійдуть двоє нових народних депутатів: ЦВК погодила результати довиборів
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
9 Листопада 2021, 21:36
читать на русском

Центральна виборча комісія встановила результати проміжних виборів народних депутатів України в округах №184 та №197.

Як повідомили у пресслужбі ЦВК, комісія отримала інформацію від апеляційних адміністративних судів, "що в їх провадженні не перебувало справ, які могли б вплинути на встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України 31 жовтня 2021 року в ОВО № 184 та № 197".

Тож, відповідно до статті 99 Закону України “Про вибори народних депутатів України” на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в одномандатних виборчих округах № 184 та № 197 ЦВК встановила результати проміжних виборів народних депутатів України 31 жовтня 2021 року в цих округах. В ОВО № 184 народним депутатом України обрано Сергія Козиря, за якого проголосувало 21 365 виборців (62,6 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні). Своєю чергою в ОВО № 197 народним депутатом України обрано Віталія Войцехівського, за якого проголосувало 15 429 виборців (46,1 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні), - зазначили у ЦВК.

Відповідно до виборчого законодавства, для реєстрації народним депутатом необхідно подати до ЦВК не пізніше як на двадцятий день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів документ про звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандатом, та (або) копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата.

Після отримання та розгляду перелічених документів Комісія ухвалює рішення щодо реєстрації обраної особи народним депутатом України.

Нагадаємо, 31 жовтня в Україні відбулися проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 та № 197. Це пов'язано з достроковим позбавлення мандатів Ігоря Колихаєва (184-й округ), якого було обрано міським головою Херсона, а також Олександра Скічка (197-й округ), якого було призначено головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Читайте також

1