Склад Верховної Ради поповнився новим депутатом: що про нього відомо

Ірину Верещук, яка отримала крісло глави МінТОТ, замінить Сергій Кострійчук
Склад Верховної Ради поповнився новим депутатом: що про нього відомо
Сергій Кострійчук фото: facebook.com/pidslukhano.vin
9 Листопада 2021, 16:42
читать на русском

Сьогодні, 9 листопада, Центральна виборча комісія визнала обраним народним депутатом Сергія Кострійчука - він у парламенті замінить Ірину Верещук, яка очолила МінТОТ.

Нагадаємо, Ірина Верещук стала віцепрем'єр-міністеркою — міністеркою реінтеграції тимчасово окупованих територій. Через дострокове припинення її повноважень (як народного депутата) Комісія визнала обраним іншого депутата, - повідомили у Центрвиборчкомі.

Сергій Кострійчук на позачергових виборах 21 липня 2019 року йшов на вибори під №140 у виборчому списку партії "Слуга народу".

У команді "слуг" Кострійчук був з вересня 2018 року. На президентських і парламентських виборах координував роботу штабів у регіонах. З 2020 року – член Вищої Ради партії, у 2021 став головою Контрольно-ревізійної комісії.

Свого часу політик працював юристом у Міністерстві аграрної політики.

Освіта: закінчив економічний факультет Національного університету державної податкової служби України та юридичний факультет Національного авіаційного університету.

Нагадаємо, що Верховна Рада України на засіданні 4 листопада проголосувала за призначення народної депутатки з фракції "Слуга народу" Ірини Верещук віцепрем'єр-міністром України - міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. За це рішення проголосували 237 народних депутатів. Після призначення Верещук міністеркою її місце у Верховній Раді стало вакантним.

Читайте також