Верещук отримала посаду віцепрем'єр-міністра

Народна депутатка очолить МінТОТ
Головне
Верещук отримала посаду віцепрем'єр-міністра
Ірина Верещук Фото: УНІАН
4 Листопада 2021, 13:47
читать на русском

Верховна Рада України на засіданні 4 листопада проголосувала за призначення народної депутатки з фракції "Слуга народу" Ірини Верещук віцепрем'єр-міністром України - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За це рішення проголосували 237 народних депутатів.

Як відомо, посада очільника МінТОТ стала вакантною після того, як попередник Верещук Олексій Резніков написав заяву про звільнення. 3 листопада Рада підтримала його відставку.

Кандидатуру Верещук на пост очільника МінТОТ рекомендувала Кабміну фракція "Слуга народу".

Нагадаємо, цього тижня, як тільки Верховна Рада повернулася до пленарних засідань, міністри почали масово писати заяви про звільнення. 1 листопада від посад відмовилися віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. 2 листопада до них приєдналися перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко та міністр оборони Андрій Таран. Ще раніше у відставку подав міністр екології Міністр Абрамовський.

3 листопада Верховна Рада погодила відставку п'яти міністрів Кабміну Шмигаля та звільнила Андрія Тарана, Олексія Резнікова, Олега УруськогоОлексія Любченка та Романа Абрамовського.

Читайте також