В "Слузі народу" визначилися, хто очолить міністерства, які позбулися керівників

Стали відомі кандидати у міністри економіки, оборони та реінтеграції
Головне
В "Слузі народу" визначилися, хто очолить міністерства, які позбулися керівників
Підписання угоди уряду та ЄС Фото: сайт Кабміну
3 Листопада 2021, 14:55
читать на русском

Фракція "Слуга народу" направила в Кабінет міністрів пропозиції про внесення кандидатур на три вакантні посади міністрів в уряді.

Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук в Телеграм-каналі.

За її словами, фракція "Слуга народу", на правах коаліції, направила Кабінету міністрів України пропозиції про внесення на вакантні посади в уряді наступних кандидатів:

  • Ірину Верещук - на посаду віцепрем'єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
  • Юлію Свириденко - на посаду першого віцепрем'єр-міністра, міністра економіки України.
  • Павла Рябікіна - на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Нагадаємо, цього тижня, як тільки Верховна Рада повернулася до пленарних засідань, міністри почали масово писати заяви про звільнення. 1 листопада від посад відмовилися віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. 2 листопада до них приєдналися перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко та міністр оборони Андрій Таран. Ще раніше у відставку подав міністр екології Міністр Абрамовський.

3 листопада Верховна Рада погодила відставку п'яти міністрів Кабміну Шмигаля та звільнила Андрія Тарана, Олексія Резнікова, Олега Уруського, Олексія Любченка та Романа Абрамовського.

Читайте також

1