До України іде новий циклон з дощем і снігом

Опади прогнозують від 25 до 27 листопада
До України іде новий циклон з дощем і снігом
Дощ зі снігом (Фото: УНІАН)
24 Листопада 2022, 08:13
читать на русском

Вже за день в Україні очікуються дощі, мокрий сніг та посилення вітру. Опади також будуть й на вихідних.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Так, за прогнозом синоптика, 24 листопада в Україні збережеться вплив антициклону, тож погода очікується без істотних опадів. Вночі та вранці місцями можливий туман. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 °С, вдень 0…+5 °С, на крайньому півдні, в Криму та на Закарпатті +6…+11 °С.

"У п'ятницю, 25 листопада, внаслідок активізації циклонічної діяльності, пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу у центральних, південних та західних областях. Вітер східний, у західній частині північно-західний, 7 - 12 м/с", - зазначив синоптик.

За його словами, температура повітря вночі становитиме -2…+3 °С у північних та західних областях, +4…+9 °С. Вдень повітря прогріється до +5…+10 °С, у західній частині -1…+4 °С.

"На вихідні, 26 та 27 листопада, внаслідок впливу улоговини з Чорного моря, у південних, центральних та північних областях очікуються опади переважно у вигляді дощу", - прогнозує Ігор Кібальчич.

За його даними, на решті території України буде без істотних опадів. Вітер східний та північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься близько 0 °С, вдень +4…+9 °С.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

Читайте також