До України надійшли 1,3 мільярда доларів екстерного фінансування МВФ

Кошти спрямують на військові та соціальні потреби
Головне
До України надійшли 1,3 мільярда доларів екстерного фінансування МВФ
Транш від МВФ (Фото: anna-news.info)
13 Жовтня 2022, 12:19
читать на русском

Екстрене додаткове фінансування Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,3 млрд доларів вже надійшло в Україну.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

1,3 млрд доларів додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду надійшли в Україну. Кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових потреб: посилення обороноздатності, виплату пенсій, соціальні програми та підтримку економіки. Загалом МВФ надав нашій державі 2,7 млрд доларів з початку повномасштабної війни. Також найближчим часом ми з Фондом розпочнемо підготовку нової спеціальної програми, яка запрацює наступного року. Спасибі нашим партнерам і союзникам за непохитну підтримку, - написав він.

Нагадаємо, глобальна економіка продовжує переживати серйозні виклики, спричинені вторгненням рф в Україну, посиленням тиску інфляції та економічним спадом у Китаї, що змусило МВФ погіршити прогноз економічного зростання на наступний рік.

Нагадаємо, що Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує погіршення економічної ситуації в Україні, чому сприяють бойові дії, високий бюджетний дефіцит, скорочення української економіки, зростання держборгу, зниження валютних резервів та зниження експортних доходів.

1