До України прибуло 500 тисяч доз COVID-вакцини CoronaVac

Вакцина ще має пройти лабораторний контроль в Україні
До України прибуло 500 тисяч доз COVID-вакцини CoronaVac
Вакцина CoronaVac Фото: Посольство Китаю в Україні у Фейсбук
26 Травня 2021, 20:54
читать на русском

До України 26 травня прибула чергова партія у 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Літак приземлився в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Зараз ця вакцина відповідно до чинного законодавства відправляється на лабораторний контроль, - зазначили у міністерстві.

Вакцина прибула на рейсі TK 459 "Стамбул-Київ" до аеропорту "Бориспіль". Доставкою займається група компацій "Лекхім".

Зазначимо, CoronaVac - це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, "вбитий" вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Препарат надійшов до України в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози, інтервал введення яких складає 28 днів. Зберігати вакцину потрібно від +2  до +8℃, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга.

Нагадаємо, що загалом Україною законтрактовано 1 мільйон 915 тисяч доз вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech, з яких вже отримано 1,2 млн доз. Крім того, в Україні використовують вакцини виробників Pfizer та AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також

1