Степанов розповів, скільки доз COVID-вакцин отримає Україна у травні

Затримки пов'язані з тим, що виробники порушують контракти та зривають терміни постачання
Степанов розповів, скільки доз COVID-вакцин отримає Україна у травні
Шприц, вакцина Фото: cottonbro з Pexels
30 Квітня 2021, 20:43
читать на русском

У травні Україна очікує на постачання COVID-вакцин Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca та CoviShield у рамках вже укладених контрактів.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, виробники порушують контракти та зривають терміни постачання. Так, Україна мала б отримати не менше 3,9 млн доз вакцин, без врахування вакцин в межах міжнародної ініціативи COVAX.

Згідно з офіційним повідомленням від китайської компанії Sinovac, Україна в найближчий місяць, у травні, окрім 500 тис. доз CoronaVac, має ще отримати щонайменше ще 1 млн доз CoronaVac.

Друге, ми очікуємо на поставку до 1 млн доз Pfizer – це і по лінії COVAX, і по прямому контракту між Україною і Pfizer. Наступне, що ми маємо отримати – близько 500 тис. доз AstraZeneca індійського виробництва (CoviShield) в рамках контракту, по якому нам заборгували. І ми очікуємо ще по COVAX якусь кількість AstraZeneca – десь 700-800 тисяч доз, - зазначив він.

Терміни приходу цих вакцин протягом травня можуть змінюватися. Степанов також поскаржився на "піратство з боку країн, в яких виробляються вакцини – вони їх просто не відправляють, накладають ембарго".

Нагадаємо, що 30 квітня до України мала прибути чергова партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також

1