До вересня ЗСУ обов'язково звільнять всю Херсонщину - радник голови ОВА Хлань

У регіоні вже настав переломний момент на фронті на користь ЗСУ
До вересня ЗСУ обов'язково звільнять всю Херсонщину - радник голови ОВА Хлань
Херсонська область Фото: facebook.com/denisovaombudsman
25 Липня 2022, 09:29
читать на русском

На Херсонщині вже настав переломний момент, а регіон можуть звільнити від російських окупантів до вересня.

Про це заявив депутат Херсонської облради та радник голови Обласної військової адміністрації Сергій Хлань в етері телеканалу "Еспресо".

Можна сказати, що під час бойових дій стався перелом. Ми бачимо лідируючу позицію Збройних Сил України у своїх останніх бойових діях. Ми відкрито переходимо від оборонних дій до контрнаступальних, – каже Хлань.

За його словами, стратегічні кроки, які були зроблені ЗСУ по Антонівському та Дар'ївському мостах, по знищенню боєприпасів, командних пунктів, техніки в тилу ворога і по лінії зіткнення – це результати підготовчої роботи.

Далі ж постає питання в потужніших і точніших артилерійських ударах по лінії фронту та в зачищення росіян на зайнятих ними позиціях.

Хлань переконаний, що ворог теж розуміє про настання переломного моменту. Свідчення цього є поспішні пропагандистські укази окупантів. Наприклад, про підготовку до проведення "референдуму", зокрема, про організацію виборчкомів на місцях. Цей "указ" має на меті радше підняти бойовий дух колаборантів і місцевих зрадників, вважає депутат.

Цей "документ" говорить тільки про одне – напевно, окупанти почали готувати нові цілі для HIMARS, я так розумію. Тому що якраз ось ці центри виборчкомів будуть новими цілями з тими зрадниками, які погодяться там працювати. Адже ніякої пощади зрадникам, які становлять загрозу національній безпеці, бути не може, – повідомив Хлань.

Радник голови ОВА впевнений, що до вересня українські військові обов'язково звільнять всю Херсонщину, а плани окупантів проваляться.

Нагадаємо, що радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що ЗСУ створюють умови для "просідання" бойових можливостей російських військових у тимчасово захопленій ними частині Херсонської області.

Читайте також