До весни 2024 року діятиме статус тимчасового захисту для українців в ЄС

Країни ЄС вже переходять на більш довгострокові стратегії для захисту прав українських громадян
Головне
До весни 2024 року діятиме статус тимчасового захисту для українців в ЄС
Переселенці, біженці Фото: https://www.facebook.com/YurijPoguliajko/
4 Серпня 2022, 18:35
читать на русском

Статус тимчасового захисту для українських громадян в Євросоюзі діятиме мінімум до весни 2024 року.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в етері телемарафону, пише РБК-Україна.

За її словами, країни ЄС вже переходять на більш довгострокові стратегії для захисту прав українських громадян, які виїхали через повномасштабну війну РФ проти України. Ці питання обговорювалися під час візиту єврокомісара з внутрішніх справ Ілви Йоханссон.

Ми з нею спланували кілька моментів, що разом з Євросоюзом ми будемо створювати умови, щоб наші громадяни мали доступ до освіти, медицини, проживання та працевлаштування. Європейська комісія допомагатиме нам з фінансуванням цих потреб.

Також ми зафіксували дуже важливий момент про те, що статус тимчасового захисту, який отримали понад 5 млн наших громадян на території ЄС буде діяти до весни 2024 року як мінімум, - зазначила Стефанішина.

Нагадаємо, що навесні 2022 року через повномасштабне російське вторгнення Європейський союз надав українцям статус тимчасового захисту терміном на 1 рік з можливістю автоматичного продовження.

Читайте також

1