До Закарпатського музею передали унікальний музичний інструмент

Інструмент є надзвичайно рідкісним, оскільки у нього специфічне звучання
До Закарпатського музею передали унікальний музичний інструмент
Тарагот (фото: carpathia.gov.ua)
19 Грудня 2020, 04:11
читать на русском

До Закарпатського краєзнавчого музею передали старовинний духовий інструмент тарагот.

Про це повідомила Закарпатська обласна державна адміністрація.

Зазначається, що колекцію музею доповнили рідкісним експонатом.

Тарагот – старовинний духовий інструмент, унікальність якого полягає у тому, що виготовлявся він на теренах Угорщини, до складу якої в ті часи належало і Закарпаття, - йдеться  у повідомленні.

Інструмент є надзвичайно рідкісним, оскільки має специфічне звучання. Родина Панових передала експонат у рамках реалізації приватної ініціативи по відродженню Замкової Гори в Ужгороді.

Читайте також

Під час передання інструменту виступили артисти заслуженого академічного Закарпатського народного хору, де соло на історичному інструменті виконав єдиний в Україні тараготист ужгородець Шандор Шрайнер. Він також розповів про історію інструменту та його особливості.

Тарагот

Тарагот (фото: carpathia.gov.ua)

Нагадаємо, що український Національний музей Голодомору в Києві у межах проєкту "Аудіогід для кожного" записав екскурсії 33-ма мовами світу.

Протягом півтора року музейники разом із волонтерами, громадськими організаціями та посольствами займалися створенням, перекладом та начитуванням оглядової аудіоекскурсії та підписів до експонатів. Всі записані аудіогіди Національним музеєм Голодомору-геноциду стали доступні для відвідувачів музею з 24 листопада.