Добровільний військовий облік для жінок: проєкт закону пройшов перше читання

Жінки з медичною спеціальністю - мають ставити на облік обов'язково
Головне
Добровільний військовий облік для жінок: проєкт закону пройшов перше читання
жінки військові на підборах (Фото: Міноборони Фейсбук)
21 Вересня 2022, 16:23
читать на русском

На засіданні Верховної Ради України 21 вересня депутати у першому читанні проголосували за закон про добровільний військовий облік жінок.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Рада проголосувала за основу (перше читання) №6482 щодо добровільного військового обліку жінок, - написав депутат.

За власним бажанням на облік можуть стати жінки зі спорідненою з відповідною військово-обліковою спеціальністю з переліку Міністерства оборони України, а жінки з медичною спеціальністю - мають ставити на облік обов'язково.

За його словами, нове формулювання статті виглядатиме наступним чином: "Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міноборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних".

Також жінки, що мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Закон буде готуватися до другого читання за скороченою процедурою, - додав Железняк.

Нагадаємо, що на засіданні 21 вересня Верховна Рада підтримала повернення акцизного податку на пальне. Відповідний законопроєкт №7668-д був підтриманий в цілому.

Читайте також

1