Дочка заступника голови Нацради з ТБ та радіомовлення Олега Черниша під час війни подарувала батькові землю і будинок на мільйон гривень

Олег Черниш задекларував новий житловий будинок в Гореничах
Дочка заступника голови Нацради з ТБ та радіомовлення Олега Черниша під час війни подарувала батькові землю і будинок на мільйон гривень
Олег Черниш
18 Березня 2024, 20:47
читать на русском

Дочка заступника голови Національної ради телебачення та радіомовлення Олега Черниша Марія під час війни подарувала йому будинок в Гореничах під Києвом.

12 серпня 2022 року Черниш задекларував два подарунки від дочки у негрошовій формі. Один подарунок на 600 000 гривень та інший на 300 000 гривень.

Дочка Черниша подарувала йому житловий будинок в Гореничах площею 90 кв.м. Вартість подарунка 600 000 гривень.

Земельна ділянка, яка була також подарована батьку складає вартість 300 000 гривень. Земельна ділянка має площу 408 кв.м.

Нагадаємо, начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський написав заяву на звільнення. Причиною звільнення стало журналістське розслідування, в якому йдеться про розкішне життя та захмарні статки Брагінського, на які він аж ніяк не міг заробити, якби отримував лише зарплату.

Журналісти розібрали декларації чиновника та порахували нове майно його рідних. У результаті з'ясувалося, що на матір Брагінського оформлено дві двокімнатні квартири у ЖК бізнес-класу White Lines, придбані у січні 2024 року. Кожна з них коштує від 10 млн грн, але жінка відмовилась пояснити, звідки у неї такі гроші, і запевнила, що син не давав коштів на житло.

Водночас колишня дружина фігуранта сюжету Ольга Брагінська придбала двокімнатну квартиру у ЖК «Річмонд» Печерського району за три мільйони гривень, поруч із однокімнатною квартирою самого Брагінського.

У розмові з журналістами Ольга запевнила, що розлучилася із чоловіком понад 10 років тому, і через те, що у них є спільні діти, квартири вони купували поруч.

Проте у розмові з юристом, який працює на Віктора Брагінського, виявилося, що Ольга і Віктор Брагінські до сьогодні проживають разом. Крім того, Брагінська володіє ділянкою за $760 тисяч у елітному селищі Козин.

До того ж кілька років тому Віктор Брагінський продав власній сестрі за 2 млн грн землю у Київський області, яка за ринковою ціною мала коштувати удесятеро дешевше.

Вартість усього незадекларованого майна дорівнює офіційній зарплаті Брагінського за останні 40 років – 52 млн гривень.

Читайте також