Долар продовжує зростати: яким буде курс до Нового року

Експерти вважають, що курс гривні продовжить знижуватися
Важливо
Долар продовжує зростати: яким буде курс до Нового року
Купюри, гривня, долар Фото: УНІАН
1 Грудня 2021, 22:02
читать на русском

Курс гривні відносно долара у грудні продовжить знижуватися та ближче до нового року американська валюта може коштувати понад 28 грн.

Такий прогноз оприлюднили економічні експерти, пишуть "Факти".

Один з аналітиків-економістів Вадим Йосуб зазначив, що найближчого тижня очікується подальше зростання курсу долара до гривні.

Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,5 грн, а готівковий долар у банках — близько 27,4−27,6 грн. Що ж до довгострокових прогнозів, то, якщо у грудні ризики військового конфлікту не знизяться, інвестори продовжать втечу з країни й гривня продовжить падіння. До кінця місяця долар може торгуватися у діапазоні 27,8−28,3 грн, євро — у діапазоні 30,5−31,1 грн, - сказав він.

Інший експерт Андрій Гойлов вважає, що цього тижня долар щодо гривні зміцниться до 27,40 грн.

Єдина європейська валюта з високою ймовірністю продовжить зростання до позначки 30,85 грн, — сказав він.

За словами експертів, валютний ринок підігрівають побоювання політичної дестабілізації, а також ризики агресії, що зберігаються на східних кордонах країни. Вони зазначають, що тиск на гривню продовжує попит на валюту з боку енерготрейдерів і спекулянтів, тоді як головними продавцями валюти залишаться аграрії.

Найближчим часом очікуємо коливання у межах 27,15−27,30 грн за долар із можливим зростанням у бік 27,5 грн за долар, — прогнозує економічний експерт Андрій Шевчишин.

Нагадаємо, доктор економічних наук Олексій Плотніков спрогнозував, яким буде курс національної валюти до долара перед новорічними святами.

Читайте також наш матеріалЯким буде курс гривні найближчим часом - валютний прогноз від експертів

Читайте також

1