Домашній арешт Ратушного: у поліції неробочі браслети, немає паперу та авто

Активіст чекав поки браслет зарядиться, а потім через відсутність автомобіля викликав таксі
Домашній арешт Ратушного: у поліції неробочі браслети, немає паперу та авто
Роман Ратушний (фото: facebook.com/r.ratushnyy)
29 Березня 2021, 18:00
читать на русском

Учасник акції протесту на Банковій під Офісом президента Романов Ратушний, який сидітиме під домашнім арештом, отримав розряджений електронний браслет. Його заряджали одразу в чоловіка на нозі.

Про це Ратушний написав у Facebook.

Коротше, обидва принесені браслети походу поламані і не заряджаються. Арсен Аваков, може тобі геотег в телеграм скинути?, - написав активіст.

Згодом у своєму Twitter Ратушний опублікував фото, як браслет заряджають на його нозі.

Фото: twitter.com/ratushnyi_r

Читайте також

Потім активіст повідомив, що дільничий поліціянт не може взяти на облік, бо немає паперу, а відвезти не може на адресу, бо немає автомобіля.

Втім, на цьому конфузи не закінчились. Ратушний все ж за власні кошти викликав таксі.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Youtube-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під ОП 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників.

Ратушний цю інформацію відкидає та стверджує, що під час акції протесту він не був причетний до вандалізму.

Читайте також наш матеріалЗа що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух