Донбас може стати безлюдним: Зеленський про вчасно нестриману російську агресію

Попасну, Бахмут, Лиман, Лисичанськ, Сєвєродонецьк окупанти хочуть перетворити просто на згарище
Головне
Донбас може стати безлюдним: Зеленський про вчасно нестриману російську агресію
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
27 Травня 2022, 09:20
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Донбас може стати безлюдним через нестриману вчасно російську агресію.

У традиційному відеозверненні 26 травня він дорікнув світовим державам за нерішучість у запровадженні антиросійських заходів, які могли б стримати РФ від повномасштабного вторгнення та припинити війну.

За його словами, від 26 травня 2014 року і тим паче від 24 лютого цього року, коли відбулося повномасштабне вторгнення, було безліч можливостей "у тих, хто справді має для цього силу", щоб спинити російську навалу.

Поставити крапку і сказати: тепер Росія справді відчує повну ціну за те, що вона робить проти України, проти європейської єдності і проти свободи як такої, - наголосив президент.

При цьому через нестриману вчасно агресію РФ, яка уже вісім років веде війну проти України, регіон Донбасу, де тривають найзапекліші бої, може стати безлюдним.

Попасну, Бахмут, Лиман, Лисичанськ, Сєвєродонецьк вони хочуть перетворити просто на згарище. Як Волноваху, як Маріуполь. У містах і громадах ближче до кордону Росії, в Донецьку, в Луганську вони збирають усіх, кого можуть, щоб заповнити місце убитих і поранених в окупаційному контингенті. Усе це, включно з депортацією наших людей і масовими вбивствами цивільних, – очевидна політика геноциду, яку здійснює Росія, - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що росія ще має достатньо зброї. Тому наступні декілька тижнів будуть тяжкими.

Читайте також

1