"Донецькоблгаз" можуть повернути державі - РНБО

Компанія пройде перевірку
Важливо
"Донецькоблгаз" можуть повернути державі - РНБО
Газогін (фото: УНІАН)
11 Березня 2021, 21:00
читать на русском

У РНБО з'ясували, що "Донецькоблгаз" належить двом компаніям з Гонконгу. У разі порушень товариство повернуть до державної сфери управління.

Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, 6 березня "Донецькоблгаз" залишив без газу місцевого постачальника "Донецьктеплокомуненерго": з невідомих причин власники прийняли рішення відключити населення від теплопостачання, від газу.

Через дослідження, яке провели в апараті РНБО, ми з’ясували, що власниками "Донецькоблгазу" є дві компанії, які чомусь зареєстровані у Гонконзі, - підкреслив Данілов.

Він також додав, що ці компанії пройдуть необхідні перевірки.

У разі виявлення тих чи інших порушень, "Донецькоблгаз" буде повернуто до державної сфери управління найближчим часом, – завершив він.

Читайте також


Контекст. У суботу, 6 березня, ПАТ "Донецькоблгаз", яке займається розподіленням, транспортуванням і постачанням блакитного палива, повідомило, що припиняє постачання газу на об'єкти "Донецьктеплокомуненерго" через борги. Загалом підприємство заборгувало "Нафтогазу" 1,5 млрд грн. Наприкінці лютого компанія вимагала оплатити 303,1 млн грн до 1 березня, інакше газопостачання обіцяли припинити.

У "Нафтогазі" пояснили, що таке повідомлення до тепловика вимагав надіслати закон, але заявок про вимкнення постачання газу компанія не надсилала. Тому там закликали "Донецькоблгаз" відновити постачання газу й кажуть, що він своїми діями порушив "Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам".

Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження проти постачальника газу "Донецькоблгаз" за самовільне відключення газу для місцевих котелень через борги за блакитне паливо.

1