Допомагав оркам захопити ЧАЕС: ексгенерал СБУ Наумов може отримати притулок на Росії

У Сербії Наумову загрожує 12 років позбавлення волі
Головне
Допомагав оркам захопити ЧАЕС: ексгенерал СБУ Наумов може отримати притулок на Росії
Андрій Наумов
30 Серпня 2022, 10:29
читать на русском

Колишній начальник управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрій Наумов, який допомагав оркам захопити ЧАЕС, може отримати притулок на Росії.

Про це повідомили в The Insider.

За інформацією джерел, колишній офіцер СБУ після втечі з України кілька місяців жив у Німеччині, потім йому вдалося перетнути кордони Євросоюзу разом із незадекларованими цінностями та потрапити до Сербії. Тепер він може стати учасником  псевдосуду над президентом Зеленським у Росії, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що в Сербії Наумов перебуває у слідчому ізоляторі. Під час спроби перетнути кордон у нього було 600 тисяч євро готівкою, долари, коштовне каміння, зокрема діаманти. За контрабанду йому загрожує до 12 років позбавлення волі в Сербії. Проте міністр внутрішніх справ Сербії Олександр Вулін займається питанням передачі Наумова Росії.

Зокрема, 23 серпня, Вулін зустрівся із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим у Москві, де, за інформацією джерел ЗМІ, обговорювали питання Наумова.

Своєю чергою Вулін може й сам переїхати до Москви. Його можуть призначити на посаду посла Сербії в Росії.

Додали, що після початку війни Наумов відвідав Австрію, де зустрівся з бізнесменом Дмитром Фірташем, одним із організаторів схеми "газової схеми".

Нагадаємо, екскерівник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадний генерал Андрій Наумов покинув Україну за декілька годин до масового вторгнення російських військ на територію України 24 лютого.

У червні колишнього начальника управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова затримали на кордоні у Сербії.

Раніше Андрій Наумов очолював Головне управління внутрішньої безпеки СБУ (з літа 2019 року до липня 2021 року). У 2020 році Наумов отримав звання бригадного генерала від президента Зеленського.  31 березня 2022 року Зеленський новим указом понизив бригадного генерала Наумова у військовому званні на один ступінь.

До посади в СБУ він керував держпідприємством "Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження", у результаті чого міг збирати відомості, що становлять держтаємницю про системи безпеки об'єктів ЧАЕС.

Своєю чергою ДБР здійснює досудове розслідування за фактом можливої ​​державної зради Наумова, "який обіймаючи посаду керівника держпідприємства, що забезпечує діяльність зони відчуження ЧАЕС, та надалі керівну посаду у СБУ, збирав відомості про функціонування систем безпеки зони відчуження ЧАЕС та іншу інформацію конфіденційного характеру".

Джерела в українських спецслужбах вважають, що Наумов міг передати оркам відомості, які дозволили швидко захопити територію зони відчуження ЧАЕС.

1