У експосадовця СБУ, який виїхав з України за декілька годин до вторгнення, провели обшуки

Діяльність Андрія Наумова тепер розслідують правоохоронці за статтею "державна зрада"
У експосадовця СБУ, який виїхав з України за декілька годин до вторгнення, провели обшуки
30 Березня 2022, 15:19
читать на русском

Екскерівник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадний генерал Андрій Наумов покинув Україну за декілька годин до масового вторгнення російських військ на територію України 24 лютого.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Так, за даними журналістів, перед початком повномасштабного вторгнення армії РФ Андрій Наумов у супроводі кількох людей залишив Україну 23 лютого. Його родина виїхала раніше.

Повідомляється, що у другій половині березня за низкою адрес Андрія Наумова відбулися обшуки. За даними розслідувачів, це пов’язано із розслідуванням Державного бюро розслідувань, розпочатого за статтею 111 Кримінального кодексу ("Державна зрада"), в якому фігурує ексначальник ГУ ВБ СБУ.

Окрім того, під час обшуків з’ясувалось, що нерухомість Андрія Наумова охороняють співробітники СБУ. У виданні зазначають, що ймовірно, ця охорона надана в рамках кримінального провадження від 2021 року щодо можливої підготовки замаху на вбивство Наумова. Цю справу експерти називали "внутрішньою боротьбою" всередині служби.

Нагадаємо, Андрій Наумов позбувся посади начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ наприкінці липня 2021 року. Втім, за даними обізнаних джерел у правоохоронній сфері не втратив свого впливу.

Читайте також

1