Дощ, сніг і плюси: прогноз погоди на 2 лютого

На заході України прогнозують також сильний вітер
Дощ, сніг і плюси: прогноз погоди на 2 лютого
Погода, зима
2 Лютого 2024, 08:38
читать на русском

Сьогодні, 2 лютого, в Україні місцями дощі зі снігом. Хоча вдень температура підніметься до 3° тепла, а на півдні - і до 6° тепла.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

"Вночі в Україні, крім півдня, вдень в Карпатах, на Закарпатті та сході країни невеликий мокрий сніг та дощ, на решті території без опадів", - розповіли синоптики.

Вітер північно-західний, 7-12 м/с, в західних областях вночі місцями пориви 15-18 м/с.

Температура протягом доби від 2° морозу до 3° тепла, на високогір'ї Карпат 1-6° морозу, а вдень на півдні країни 1-6° тепла.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також