Від завтра в Україні різко погіршиться погода - синоптик

Спокійна погода протримається в Україні недовго
Від завтра в Україні різко погіршиться погода - синоптик
Вітер, погода Фото: Dziana Hasanbekava з Pexels
1 Лютого 2024, 15:47
читать на русском

Останніми днями українці можуть радіти досить стабільній та теплій погоді з проясненнями, проте вже на початку лютого погодні умови різко погіршаться, очікуються опади та вітер. Почне змінюватись погода вже з 2 лютого.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, 2 лютого Україна опиниться під впливом слабоактивного фронту, у зв’язку з чим у більшості областей пройде сніг та мокрий сніг. 3-4 лютого його місце займе активніший циклон, який накриє країну з північного заходу і принесе помірні опади у вигляді снігу, що переходить у дощ. Очікується вітер силою 7-12 метрів за секунду з окремими поривами силою до 20 м/с, у зв’язку з чим можуть утворитися хуртовини.

5-7 лютого циклони принесуть ще більше мокрого снігу, дощу та мряки, до того ж серйозно посилиться вітер, подекуди він може досягти сили в 17-22 метри на секунду.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1