Дощі, грози та тепло: синоптики про погоду в Україні 4 травня

Незабаром повернуться нічні заморозки
Дощі, грози та тепло: синоптики про погоду в Україні 4 травня
Погода, дощ (фото: Pexels)
3 Травня 2022, 19:02
читать на русском

Синоптики попередили українців про погіршення погодних умов.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що з 4 по 6 травня в Тернопільській, Волинській, Хмельницькій, більшості районів Кіровоградської, Одеської областей очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 6 травня він буде оголошений і в Житомирській, Київській та Миколаївській областях.

Також синоптики УГМЦ оголосили перший рівень небезпечності на 5 та 6 травня - у ці дні вночі у північних, більшості західних та центральних областей, 6 травня і у східних областях на поверхні ґрунту очікують заморозки 0-3 градуси.

Що стосується погоди 4 травня, за даними метеорологів, вночі без опадів, вдень в Карпатському регіоні, центральних, східних та південних областях місцями невеликий короткочасний дощ, окремі грози. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі 4-9 градусів тепла, на півдні країни до 11; вдень 14-19, у південних областях та на Закарпатті до 22, у північних областях 11-16.

У Київській області завтра без опадів, вітер північно-західний, помірний. Температура повітря вночі 4-9 градусів, вдень 11-16. У Києві вночі 7-9, вдень 14-16 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко каже, що протягом дня 4 травня очікується тепла та комфортна температура повітря - до 17 градусів. На Сході та Півдні України потепліє до 22 градусів.

Атмосферний фронт, за її словами, принесе дощ та подекуди грозу у центральні, західні області, на Харківщину, Одещину та Миколаївщину.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.