Дощі та грози, нічні заморозки: синоптики про погоду в Україні

Заморозки уночі прогнозуються на 5 та 6 травня
Дощі та грози, нічні заморозки: синоптики про погоду в Україні
Наслідки сильних дощів в Україні (фото: УНІАН)
2 Травня 2022, 15:39
читать на русском

У вівторок, 3 травня, в Україну прийдуть дощі з грозами.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр,  у північних областях місцями очікується невеликий дощ, вдень у більшості західних областей помірні короткочасні дощі, подекуди з грозами. На решті території без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура повітря вночі 3-8 градусів, у східних областях - 1-6. Вдень повітря прогріється до 15-20 градусів, а на Закарпатті навіть до 23.

У Київській області дощитиме. В Києві вночі без опадів. Температура повітря по області вночі 3-8 градусів тепла, вдень 15-20,
у м.Києві 6-8 вночі, а вдень до 19 градусів.

За даними УГМЦ, 5-6 травня вночі у північних, більшості західних та центральних областей, 6 травня і у східних областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3 градусів. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що "вівторок прийде в Україну із дощами та грозами".

За її прогнозом, періодичні дощі пройдуть у західних, північних областях, торкнуться Вінниччини.

Одразу попереджаю, що ці дощі можуть супроводжуватися грозами - не лякайтеся звуків грому, шановні мешканці цих областей. У південній частині України, на Сході та в більшості центральних областей переважатиме суха погода, світитиме сонце. Вітер завтра в Україні повіватиме з південного заходу, буде невеликим або помірним, - каже Діденко.

Вона пише, що температура повітря 3 травня очікується комфортною, протягом дня 15-20 градусів.

У Києві вівторок обіцяє також бути теплим, максимальна температура повітря становитиме 15-18 градусів. Однак до тепла додасться дощ, навіть може бути гроза.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

1