Дощі і потепління: прогноз погоди на вихідні

Температура повітря підніметься до плюс 20 градусів
Дощі і потепління: прогноз погоди на вихідні
Нарциси, весна (Фото: picabu)
6 Квітня 2024, 08:40
читать на русском

У вихідні, 6 та 7 квітня, в Україні очікуються дощі. При цьому температуру повітря синоптики прогнозують досить комфортну, подекуди до +20 градусів. Загалом по країні буде хмарно з проясненнями.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

У суботу, 6 квітня, у більшості областей України очікується чудова погода, хоча місцями можливі короткочасні дощі та навіть грози, лише на півдні буде без опадів.

Вітер буде змінних напрямків зі швидкістю 3 - 8 метрів на секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +7 до +9 градусів Цельсія, а вдень підніметься до +13…+18 °С. У західних та південних областях буде тепліше - до +16…+18 °С.

Неділя, 7 квітня, принесе трошки змінену картину. Опади переважатимуть у південних та центральних областях, тоді як в інших регіонах буде сонячно.

Вітер буде південно-західний із середньою швидкістю 5 - 10 метрів на секунду. Температура повітря вночі становитиме +6…+12 °С, а вдень підніметься до +15…+18 °С. У центральних областях місцями буде ще тепліше - до +20 °С.

Нагадаємо, на території України перша половина квітня прогнозується аномально теплою, в окремі дні денна температура повітря підвищуватиметься до +20 - 25 °С, у західній та південній частині місцями +26…+28 °С; а вночі коливатись в межах +3…+10 °С. На півночі Лівобережжя можливі нічні заморозки наприкінці першої декади до 0…-5 °С, переважно у пониженнях рельєфу і вздовж річок. Однак, приблизно з 9 - 10 квітня ночі стануть помітно теплішими по всій країні. У середньому протягом місяця температура повітря виявиться на 2 – 3,5 °С вищою за кліматичну норму.

Опади випадатимуть переважно у вигляді дощів, в окремі дні місцями можливий дрібний град та грози. Загальна кількість опадів очікується недостатньою у більшості областей, оскільки переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску по всій південно-східній частині Європи. Імовірність випадання снігу незначна (за винятком Карпатського регіону, де сніг у квітні є нормою). Таким чином, сумарна кількість опадів за місяць очікується приблизно на 20 – 30 % нижче за середні багаторічні показники. У зв'язку з тенденцією розвитку посухи в деяких областях зросте рівень пожежної небезпеки.

Читайте також

1