Дощі з мокрим снігом охоплять Україну 9 лютого

Температура повітря вдень сягатиме 15 градусів тепла
Дощі з мокрим снігом охоплять Україну 9 лютого
Погода в Києві Фото: https://t.me/KyivCityOfficial/1921
9 Лютого 2024, 08:33
читать на русском

Сьогодні, 9 січня, очікується мокрий сніг та дощі по усій території України, окрім півдня. В Карпатах й на Закарпатті місцями значні опади.

Про це пише  український гідрометеорологічний центр.

"Хмарно з проясненнями. В Україні, крім півдня, мокрий сніг та дощ, в Карпатах та на Закарпатті місцями значні опади. У північній частині на дорогах ожеледиця", - пише пресслужба.

Вітер очікується південно-східний, східний, 7-12 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.

Температура:

  • на заході коливатиметься від -2 до +5 вночі й від 0 до +9 вдень;
  • на півночі коливатиметься від -9 до 0 вночі й від -1 до +2 вдень;
  • на півдні коливатиметься від +2 до +5 вночі й від +11 до +15 вдень;
  • на сході коливатиметься від -4 до +1 вночі й від -2 до +1 вдень.

У Києві та області хмарно з проясненнями. Мокрий сніг, вдень на півдні області з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

Очікується, що температура в Київській області протягом доби коливатиметься від -3 до +2, а у Києві вночі очікується від -2 до 0, а вдень від 0 до +2.

Погода в Києві 9 лютого зіпсується. Столицю накриють опади, на дорогах очікується ожеледиця, повідомляє Київська міська військова адміністрація у Telegram.

Синоптики встановили у столиці перший (жовтий) рівень небезпеки.

"Закликаємо водіїв не перевищувати швидкість, дотримуватися безпечної дистанції. Пішоходам - будьте обережні на тротуарах", - йдеться у повідомленні.

Стовпчики термометрів у Києві завтра вдень покажуть від 0 до +2 градусів, а вночі від 0 до -2.

Значна сніголавинна небезпека очікується 8-9 лютого на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні очікується деяке зниження температури. Подекуди в темний час доби повернуться морози. Але вже на вихідних температура підвищиться до аномально високих показників у +12°...+17°, а в деяких областях очікується навіть 20-градусне тепло.

Читайте також

1