Досі є країни, які намагаються "зіскочити" з історії вступу України до Євросоюзу, - Кулеба

Остаточне рішення повинна ухвалити Європейська рада
Важливо
Досі є країни, які намагаються "зіскочити" з історії вступу України до Євросоюзу, - Кулеба
Дмитро Кулеба фото: його сторінка у Facebook
18 Березня 2022, 12:00
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що деякі країни намагаються зіскочити з історії про вступ України до Європейського Союзу, зокрема Німеччина.

Про це Кулеба сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Зараз наступний крок - ми через Єврокомісію відпрацьовуємо один документ, він називається опитувальник, відповідаємо на всі запитання, на основі якої вони роблять рекомендації Європейській раді. І після цього Європейська рада ухвалює офіційне рішення, - сказав Кулеба.

За його словами, цей етап може пройти за трохи більше, ніж два тижні.

Ми з вами ще не встигнемо і оком блимнути, як вийдемо на цей рівень. Але потім буде момент істини. Це коли Європейська рада, а саме лідери всіх європейських країн, повинні вже ухвалити остаточне рішення про відкриття переговорів про вступ. І скажу відверто, все ще є країни, які будуть намагатися зіскочити з цієї історії. Серед них Німеччина, називаймо речі своїми іменами, це не є ні для кого секретом. Тому ми зараз надзвичайно сконцентровано і зосереджено працюємо саме з цими країнами, - сказав міністр.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту, яку не змогла закрити небо над Україною, надати нашій державі більшу допомогу, аби вона могла сама себе захистити.

Читайте також

1