Друга партія вакцин AstraZeneca-SKBio від коронавірусу доставлена в Україну

Цю партію вакцини використають для щеплення пріоритетних груп та людей похилого віку
Головне
Друга партія вакцин AstraZeneca-SKBio від коронавірусу доставлена в Україну
Партія вакцин AstraZeneca-SKBio прибула до України Фото: UNICEF Ukraine
23 Квітня 2021, 10:39
читать на русском

Україна отримала другу партію вакцин від COVID-19 у рамках ініціативи COVAX.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, ЮНІСЕФ спільно з ВООЗ доставили 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея.

Цю партію використають для вакцинації пріоритетних груп та людей віком 65+, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі вакцини в рамках ініціативи COVAX Україна отримує безоплатно. Постачання вакцин у рамках COVAX продовжиться: загалом до кінця року ЮНІСЕФ доставить вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.

Від імені COVAX ЮНІСЕФ постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ, - наголосили у МОЗ.

Читайте також

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що Україна взяла на себе амбітні цілі по охопленню щепленнями від COVID-19 більшості дорослого населення до кінця року.

Це величезний виклик, і для досягнення мети ми розраховуємо на паралельний запуск різних платформ, використання різних вакцин та всіх можливих шляхів постачання, - сказав він.

Гійом Сімонян, керівник Програми ВООЗ з питань надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я, бюро ВООЗ в Україні зазначив, що важливо, аби медичні працівники продовжували вакцинацію проти COVID-19 із дотриманням правил безпеки та вакцинували людей якомога швидше.

А також всім необхідно працювати над тим, щоб люди були впевнені у вакцинах, які рятують життя. Людям потрібно продовжувати носити маски, регулярно мити руки та дотримуватись фізичної дистанції, щоб обмежити поширення COVID-19, - додав він.

Нагадаємо, минулого тижня в рамках ініціативи COVAX ЮНІСЕФ доставив в Україну 117 000 доз вакцини Pfizer.

Читайте також наш матеріал: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

1