Друга за місяць розмова Байдена та Зеленського: про що говорили президенти

Лідер США заперечив евакуацію дипломатів з України
Головне
Друга за місяць розмова Байдена та Зеленського: про що говорили президенти
Зустріч Байдена і Зеленського Фото: president.gov.ua
28 Січня 2022, 08:00
читать на русском

У ніч на 29 січня відбулася вже друга у цьому році телефонна розмова президентів України та Сполучених Штатів Америки Володимира Зеленського та Джозефа Байдена.

Як повідомила пресслужба українського президента, Зеленський подякував Байденові "за міцну й непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України", а також за "лідерство США в мобілізації світової спільноти для стримування російської агресії".

Також він подякував США за оборонну летальну зброю, висловивши сподівання на "подальші кроки щодо посилення оборонної взаємодії та зміцнення оборонної спроможності нашої держави".

Зазначається, що Байден наголосив про важливість збереження дипломатичної присутності США в Україні та запевнив у подальшій стабільній роботі американського посольства в Києві.

Лідери обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України – як на двосторонній основі, так і шляхом залучення міжнародних фінансових організацій, - йдеться у повідомленні.

В Офісі президента назвали другу з початку року розмову лідерів України та США "демонстрацією глибокої стратегічної співпраці між нашими країнами".

Нагадаємо, 2 січня президенти України та США Володимир Зеленський і Джо Байден провели першу телефонну розмову у 2022 році.

Тоді Байден запевнив Зеленського, що Сполучені Штати Америки, їхні союзники та партнери відповідатимуть рішуче, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну. Під час перемовин президент США ще раз наголосив на дотриманні принципу: нічого про Україну без України.

Читайте також

1